Feedly are acum o interfaţă Web şi propriul serviciu de sincronizare cloud

20.06.2013
Feedly are acum o interfaţă Web şi propriul serviciu de sincronizare cloud

Până la închiderea serviciului Google Reader au rămas mai puţin de zece zile, însă Feedly, care pare în acest moment cel mai serios candidat pentru înlocuirea acestuia, a anunţat deja implementarea primelor opţiuni din lista pe care a prezentat-o la începutul lunii.

Cea mai importantă noutate este implementarea propriului serviciu cloud pentru sincronizarea fluxurilor de ştiri, compania eliminând astfel dependenţa de platforma software Google. Pentru cei care au trecut deja la Feedly, migrarea se va face prin simpla vizitare a paginii cloud.feedly.com şi repornirea aplicaţiei.

Cea de-a doua noutate este renunţarea la extensia pentru Chrome, Firefox şi Safari în favoarea unei interfeţe Web simple care este compatibilă cu orice browser, inclusiv cu Opera sau Internet Explorer, care nu au avut până acum acces la serviciul Feedly.

Nu toate aplicaţiile şi serviciile anunţate anterior au fost actualizate pentru a include suportul Feedly în locul celui pentru Google Reader. Compania a anunţat că aplicaţiile NextGen Reader, Press, gReader, Newsify, Menere şi gNewsReader au primit deja actualizări, în timp ce Reeder le va urma în curând, pe listă adăugându-se şi platformele online IFTTT şi Sprout Social.

Devenind independent de Google Reader şi având deja un număr mulţumitor de aplicaţii compatibile, Feedly mai are încă de completat anumiţi paşi, cum ar fi autentificarea cu alt cont decât cel Google, îmbunătăţirea performanţelor interfeţei Web, sau lansarea unui API public. Compania a afirmat însă că autentificarea cu conturile Twitter, LinkedIn, Tumblr, Microsoft şi Facebook va fi lansată în curând, împreună cu alte noutăţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News