Firefox 11 beta aduce câteva noutăţi interesante

06.02.2012
Firefox 11 beta aduce câteva noutăţi interesante

Firefox 10 abia a fost lansat oficial şi Mozilla deja are pregătită prima versiune beta pentru Firefox 11.

Download Firefox 11

Dacă actuala versiune oficială a browser-ului Firefox a fost criticată pentru lipsa acută de inovaţie, Firefox 11 beta 1 promite să îndrepte puţin lucrurile, oferind un pachet mai atrăgător de facilităţi.

Printre noutăţi se numără prezenţa unei funcţii de sincronizare pentru componente add-on, prin care putem aduce rapid extensiile preferate pe toate PC-urile de la care navigăm cu Firefox 11. Practic, singura condiţie este să avem activată funcţia de sincronizare a profilului de utilizator, după care orice extensii nou instalate vor fi adăugate în mod automat şi pe celelalte PC-uri.

Page Inspector 3D View

Page Inspector 3D View este o funcţie adresată îndeosebi utilizatorilor avansaţi, ce permite vizualizarea paginilor web dintr-o perspectivă 3D, în care elementele constituente sunt organizate vizual, într-un mod care să permită înţelegerea mai uşoară a structurii website-ului. Funcţia poate fi activată dând click dreapta în interiorul paginii web, urmată de selectarea opţiunii Inspect Element şi apăsarea butonului 3D. Pentru a funcţiona, modul 3D necesită un PC echipat cu interfaţă grafică compatibilă cu tehnologiile WebGL.

O altă noutate este şi funcţia de migrare a colecţiei de bookmark-uri, istoric de navigare şi cookie-uri din Google Chrome spre Moziila Firefox, utilă dacă vă decideţi să-l folosiţi pe cel din urmă ca web browser principal.

Abilităţile de redare media prin tehnologiile HTML 5 au fost îmbunătăţite, la fel şi suportul pentru redimensionarea textului în componente CSS din paginile web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News