Firefox revine, Safari Mobile de neoprit – browsere în luna iulie

02.08.2012
Firefox revine, Safari Mobile de neoprit - browsere în luna iulie

NetMarketShare a actualizat ieri statisticile cotelor de piaţă globale pentru browserele desktop şi de pe platformele mobile cu datele culese în luna iulie şi acestea, chiar dacă nu aduc mari surprize, reliefează nişte tendinţe interesante.

Pe platformele desktop, Firefox şi-a continuat ascensiunea, ajungând acum la o cota de piaţă de 20,2%. Produsul Mozilla a depăşit Google Chrome încă din mai, iar diferenţa dintre cele două s-a accentuat prin creşterea cotei de utilizare Firefox şi scăderea rivalului Google. Internet Explorer, care a cunoscut un reviriment începând cu luna decembrie a anului trecut, s-a plafonat şi a început să piardă iar din popularitate, este drept, cu un procent infim.

Cota de piaţă a browserelor desktop în iulie 2012

Evoluţia browserelor desktop în ultimul an

Pe platformele mobile, Safari este liderul incontestabil aflat într-o creştere rapidă, în timp ce browser-ul nativ al platformei Android a crescut şi el, dar mult mai lent. În scădere masivă de popularitate se află Opera Mini, subminat probabil de conexiunile de date mai rapide şi mai ieftine sau ecranele mari, care fac mai puţin atractiv un browser cu randare in the cloud. După cum era de aşteptat, Symbian pierde rapid din popularitate, acesta ajungănd deja sub un procent.

Cota de piaţă a browserelor mobile în iulie 2012

Evoluţia browserelor mobile în ultimul an

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News