Fondatorul Wikipedia pregătește o alternativă Twitter

01.11.2022
Fondatorul Wikipedia pregătește o alternativă Twitter

Vestea că Elon Musk este acum CEO și decident absolut asupra modului în care platforma Twitter este administrată de acum înainte este primită cu neîncredere de comunitatea online, moment ideal pentru ca un al nume cu „greutate” să ia inițiativă cu dezvoltarea unei alternative Twitter.

Preluarea Twitter de către Elon Musk a venit la pachet cu afirmații și promisiuni îndrăznețe, dintre care cele mai notabile s-au concentrat pe dorința lui Elon Musk de a transforma Twitter într-o „platformă cu libertate de exprimare”, de parcă acest atribut nu ar fi fost deja element central în succesul platformei de microblogging. Între timp, singurele măsuri concrete au fost cele pentru concedierea imediată a conducerii anterioare, Elon Musk devenind peste noapte omul cu putere de decizie absolută asupra platformei de socializarea care a contribuit cel mai mult la clădirea notorietății sale.

Recent, Musk a încercat să ofere mai multe detalii despre planurile sale pentru susținerea libertății de exprimare, inclusiv prin referiri nou sistem de evaluare a conținutului publicat. Noul sistem ar presupune și un consiliu de moderare pentru a supraveghea deciziile majore. Consiliul de moderare, condus de același Elon Musk, este entitatea care va ultimul cuvânt de spus cu privire la noile politici Twitter.

Parte din mini-revolta la adresa noii conduceri Twitter, Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, vine deja cu planuri pentru dezvoltarea unei alternative . Înlocuitorul nu nume nu foarte inspirat, WT.Social, ar urma să fie guvernată de un algoritm bazat pe „încredere”, stabilind exact care sunt utilizatorii ale căror postări ar trebui să aibă prioritate la afișare a conținutului distribuit.

Rămâne de văzut dacă alternativa propusă, WT.Social, va deveni sau nu un înlocuitor pentru rețeaua Twitter.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult