Foşti angajaţi AMD, actuali angajaţi Nvidia, acuzaţi de furtul unor documente secrete

16.01.2013
Foşti angajaţi AMD, actuali angajaţi Nvidia, acuzaţi de furtul unor documente secrete

Scandal mare în ograda AMD, după ce compania a dat în judecată patru foşti angajaţi de rang înalt, acuzându-i că au dezertat la rivalul Nvidia luând cu ei un număr uriaş de documente confidenţiale, conţinând secrete industriale despre tehnologii cheie aparţinând companiei.

AMD acuză foşti angajaţi de furtul unor documente secrete şi concurenţă neloială

În plângerea înaintată curţii districtuale din statul american Massachusetts sunt menţionate numele a patru foşti vicepreşedinţi din cadrul diviziei AMD Strategic Development. Dintre învinuiţi, Robert Feldstein a avut un rol esenţial în proiectarea chip-urilor grafice pentru consola Xbox 360 şi Nintendo Wii, precum şi intermedierea unor contracte importante pentru folosirea tehnologiilor AMD. Acesta este acuzat că a facilitat transferul în format electronic a nu mai puţin de 100.000 fişiere ce conţin informaţii cu statut de secret industrial, acoperind tehnologii AMD esenţiale aflate acum în dezvoltare şi contracte încheiate cu clienţi importanţi din mediul de afaceri.

Sprijinind acuzaţiile aduse, reprezentanţii AMD au precizat că deţin dovezi care atestă folosirea unor dispozitive de stocare externe în zilele ce au precedat plecarea lui Robert Feldstein din cadrul companiei. Suplimentar, există dovezi ce arată că Feldstein a cooperat pentru obţinerea informaţiilor cu un alt angajat de rang înalt – Richard Hagen – care la rândul său a recrutat încă două persoane – Manoo Desai şi Nicolas Kociuk – care să li se alăture după plecarea la Nvidia, încălcând astfel obligaţiile contractuale deja existente.

Alături de procesul deschis AMD a obţinut şi un ordin de restricţie temporar împotriva foştilor angajaţi, în care este cerută reţinerea oricăror copii pentru documentele AMD, alături de PC-urile şi dispozitivele pe care aceştia le deţin, precum şi interzicerea folosirii sau divulgării oricăror informaţii AMD confidenţiale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult