Foxconn îşi utilează fabricile cu o armată de 10.000 roboţi, folosiţi la asamblarea de telefoane iPhone

Foxconn îşi utilează fabricile cu o armată de 10.000 roboţi, folosiţi la asamblarea de telefoane iPhone

Potrivit anunţului făcut de CEO-ul Foxconn, Terry Gou, Apple este pe cale să devină primul producător smartphone ale cărui produse sunt asamblate de roboţi.

Porecliţi „Foxbots”, maşinăriile în valoare de 20.000 – 25.000 dolari fiecare se află deja în faza finală de testare la fabricile Foxconn din China, urmând ca după ce sunt date în folosinţă să asambleze în medie câte 30.000 dispozitive fiecare.

Foxconn îşi utilează fabricile cu 10.000 de roboţi, folosiţi la asamblarea telefoanelor iPhone

Întimpinată cu proteste aprinse în rândul angajaţilor, vestea renunţării la o parte din personal în favoarea echipamentelor de producţie robotizate a ieşit la iveală din anul 2011, când un raport anunţa planuri pentru instalarea a până la 1 milion roboţi în fabricile Foxconn. Aceste ambiţii au început cu adevărat să se materializeze abia anul trecut, după ce Apple a anunţat investiţii record de 10.5 miliarde dolari în tehnologii avansate pentru eficientizarea proceselor de producţie la fabricile partenere, incluzând achiziţionarea de echipamente robotizate pentru asamblare.

O măsură similară anunţată la începutul acestui an vizează fabricile de acumulatori rezervaţi gamei de telefoane iPhone, instalarea de echipamente automatizate urmând să reducă cererea pentru forţă de muncă umană, resursele de producţie astfel eliberate urmând să fie direcţionate către alte activităţi.

Pentru moment introducerea echipamentelor robotizate nu pare să fi pus în pericol poziţiile angajaţilor actuali. Din contră, zvonurile vorbesc despre comenzi atât de mari pentru viitoarea serie de telefoane iPhone 6 încât Foxconn ar fi recrutat deja 100.000 noi angajaţi, suplimentând astfel capacitatea de producţie în pregătire pentru lansarea din luna septembrie. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult