Gmail a fost „păcălit” cu mesaje SPAM modificate pentru a părea trimise de utilizatori

Autor: Aurelian Mihai 23.04.2018
Gmail a fost „păcălit” cu mesaje SPAM modificate pentru a părea trimise de utilizatori

Gmail a inclus în directorul „Trimise” numeroase mesaje SPAM modificate pentru a părea create chiar de proprietarii conturilor de utilizator.

Chiar dacă nu oferă facilităţi avansate pentru gestionarea mesajelor nedorite, Gmail este în general apreciat pentru filtrul anti-SPAM destul de eficient. Însă un grup de spammeri a găsit o metodă pentru a păcăli filtrele de detecţie, dând impresia că acestea sunt trimise de acelaşi utilizator.

Drept consecinţă, Gmail a mutat mesajele primite direct la secţiunea „Trimise”, derutând utilizatorii care au bănuit mai întâi compromiterea conturilor email, depăşind cumva sistemul de autentificare în doi paşi şi parola setată.

Din fericire, exceptând modul neobişnuit de propagare, mesajele ajunse la un grup restrâns de utilizatori canadieni nu diferă prea mult de SPAM-ul blocat în mod uzual de filtrele Gmail.

În prezent, Google colaborează cu proprietarii serverelor de pe care a fost iniţiat atacul cu mesaje SPAM, o companie de telecomunicaţii canadiană, urmând ca şi filtrele Gmail să fie actualizate pentru a bloca astfel de mesaje în viitor.

 

Tags: