Gmail adaugă noi filtre de căutare, puternice și ușor de folosit

30.05.2022
Gmail adaugă noi filtre de căutare, puternice și ușor de folosit

Gmail este cunoscut mai spațiul de stocare foarte generos, securitate simplitatea interfeței, dar nu și ușurința cu care poți regăsi mesajele importante, mai ales dacă a trecut ceva timp de când ți-au ajuns în inbox. Google speră să rezolve acest neajuns prin includerea unei unui nou carusel cu filtre de căutare ușor de folosit.

Mai mult decât o funcție de căutare, noul set de unelte îți permite se filtrezi mesajele pe criterii ușor de înțeles, precum subiectul și adresa expeditorului/destinatarului, tipul sau numele atașamentelor adăugate, respectiv intervalul de timp în care a fost trimis/primit. Alese corespunzător, toate aceste opțiuni ar putea returna o listă personalizată în care, cu puțin noroc, se va afla și mesajul dorit. Iar dacă această abordare nu duce imediat la mesajul căutat încerca și cu funcția Search, pentru reducerea suplimentară a listei afișate.

Noul set de filtre  este ascuns în mod implicit, apărând doar la folosirea butonului de forma unei piramide inversate, afișată în partea dreapta a ecranului, în zona pozei de profil. Totuși, pentru a ușura actuala etapă de testare, caruselul cu filtre selectare a mesajelor este afișat în mod automat, invitând cât mai mulți utilizatori sa-i încerce funcționalitatea.

Implementată corect, noua funcție de filtrare/căutare a mesajelor ar putea reduce presiunea pe ștergerea obsesivă a mesajelor din Inbox, obicei pe care mulți dintre utilizatorii Gmail îl respectă cu sfințenie. Însă chiar și pentru aceștia, „curățenia” nu se încheie decât după golirea folder-ului Trash. Între timp, căutările ceva mai disperate pot fi extinse și pentru a include mesajele șterse dar neîndepărtate definitiv, adăugând parametrul  „in:trash”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult