Gmail îţi va permite să ataşezi alte mesaje email la mesajul pe care îl trimiţi

10.12.2019
Gmail îţi va permite să ataşezi alte mesaje email la mesajul pe care îl trimiţi

Funcţionând ca o alternativă la opţiunea Forward Message, cea pentru includerea altor mesaje email în ataşament îţi permite să trimiţi la grămadă oricâte mesaje vrei, fără să dai forward la fiecare mesaj în parte, sau să le descarci mai întâi pe dispozitivul tău.

Tot ce trebuie să faci este să selectezi din listă unul sau mai multe mesaje şi să le tragi prin operaţiuni drag-and-drop în fereastra Compose. Alternativ, cu mesajul deschis pentru editare în modul conversaţie selectezi mai întâi email-urile pe care vrei să le dai mai departe şi foloseşti opţiunea Forward as attachment, aflată în meniul extins afişat la folosirea butonului overflow (cu trei puncte) din partea de sus a listei.

Comparat cu banala opţiune Forward Message, alternativa Forward as attachment este mai rapidă atunci când vrei să redirecţionezi mai multe mesaje simultan, Gmail păstrând intactă structura conversaţiilor purtate prin mai multe schimburi de mesaje. În plus, trimiţând un mesaj ca ataşament ai posibilitatea să scrii destinatarului un rezumat sau descriere privind conţinutul acestuia, fără ca autorul mesajului iniţial să vadă ce ai scris.

Mesajele email adăugate ca ataşament sunt trimise ca şi fişiere-arhivă cu extensia .eml, putând fi deschise pentru vizualizare şi editare în clientul email preferat.

Noua funcţionalitate Gmail este activată treptat, urmând să fie disponibilă pentru toţi utilizatorii începând cu data de 21 ianuarie

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult