Gmail oferă acum butoane pentru acţiuni rapide

12.11.2013
Gmail oferă acum butoane pentru acţiuni rapide

Google a început să implementeze o serie de modificări importante pentru interfaţa popularului său serviciu Gmail de la sfârşitul lunii mai, compania prezentând atunci un mod nou de sortare a diferitelor tipuri de mesaje. Lista schimbărilor continuă acum în aceeaşi direcţie, compania implementând acum butoane contextuale care oferă acţiuni rapide.

Acţiunile rapide implementate de Google în cadrul interfeţei Gmail vor permite interacţiunea cu mesajele din Inbox fără a mai necesita deschiderea mesajului, acestea urmând să ofere diverse acţiuni rapide.

În exemplele date de Google, utilizatorii vor putea nota prestaţia unui serviciu pentru livrări de mâncare la domiciliu, vor putea salva o promoţie din Google Offers sau vor putea modifica o rezervare online direct din fereastra deschisă de către butonul pentru acţiuni rapidă, fără să mai fie nevoiţi să deschidă mesajul şi să urmeze o legătura Web din cadrul acestuia. Aceste acţiuni sunt legate de servicii cunoscute care nu sunt disponibile în România şi nu este clar dacă vom vedea curând o localizare, însă noile butoane oferă şi opţiuni mai comune.

Astfel, utilizatorii Gmail vor putea avea acces direct la fişierele video amplasate pe YouTube sau Vimeo care au fost procesate, iar directoarele Dropbox sau Google Docs vor putea fi deschise cu o singură apăsare de buton.

Dezvoltatorii de servicii interesaţi pot colabora pentru implementarea de noi coduri care pot fi inserate în mesaje şi care pot oferi acţiuni rapide, Google afirmând că va introduce treptat tot mai multe facilităţi pentru acest mod de lucru.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News