Go4News: Apple păstrează timp de 4 luni în iCloud istoricul convorbirilor de pe iPhone

21.11.2016

O publicaţie a descoperit faptul că istoricul convorbirilor realizate de pe iPhone este păstrat timp de 4 luni de Apple în serviciul iCloud. Compania a fost criticată pentru acest lucru şi este suspectată că pune aceste informaţii la dispoziţia autorităţilor, atunci când acestea cer asta.

 

Apple susţine că face acest lucru pentru ca utilizatorii să poată vedea istoricul convorbirilor pe mai multe dispozitive. Aceste informaţii sunt colectate chiar dacă utilizatorii opresc sincronizarea pentru contacte sau calendar.

Informaţii similare sunt colectate şi din aplicaţiile Face Time, Whats App, Skype sau Viber. Cum iCloud a fost compromis în repetate rânduri de hackeri, experţii se tem că aceste date personale ar putea ajunge pe mâna răufăcătorilor, care ar putea folosi informaţiile pentru a obţine folosease materiale sau de alt fel.

 

 

Pentru mai multă siguranţă este recomandat ca utilizatorii să şteargă frecvent manual istoricul convorbirilor.

 

Chiar dacă această practică nu este folosită doar de Apple, atrage atenţia perioada lungă în care aceste date sunt păstrate de companie. Foarte puţini oameni doresc să ştie ce apeluri au iniţiat sau primit în urmă cu patru luni. Mai mult, compania nu îi informează pe utilizatorii în legătură cu faptul că aceste informaţii sunt sincronizate şi nici nu oferă în setări un switch care să permită oprirea sincronizării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult