Google a anulat tradiţionalul clasament YouTube Rewind, pentru că… 2020

13.11.2020
Google a anulat tradiţionalul clasament YouTube Rewind, pentru că... 2020

YouTube Rewind, retrospectiva celor mai populare secvenţe video, clipuri muzicale și evenimente care au avut loc pe platformă în ultimele 12 luni, nu se va mai ține anul acesta.

Din păcate, 2020 va fi cel mai probabil amintit drept anul COVID, majoritatea evenimentelor din ultimele luni fiind influențate într-un fel sau altul de pandemia aflată în plină desfășurare. La final, rămân puține lucruri de sărbătorit și oricum, ar părea nepotrivit.

YouTube Rewind

De aceeași părere este și Google, compania americană decizând să anuleze ediția de anul acesta a clasamentului YouTube Rewind:

Din 2010, am încheiat anul cu Rewind: o privire înapoi la creatorii, videoclipurile și tendințele cele mai impactante ale anului. Fie că îl iubești – fie că îți amintești doar 2018 – Rewind a fost întotdeauna menit să fie o sărbătoare a ta. Dar 2020 a fost diferit. Și nu pare în regulă să continuăm ca și cum nu ar fi fost. Deci, luăm o pauză de la Rewind anul acesta. Știm că atât de mult din binele care s-a întâmplat în 2020 a fost creat de voi toți. Ai găsit modalități de a motiva oamenii, de ai ajuta să facă față și de ai face să râdă. Ai făcut dintr-un an greu unul cu adevărat mai bun.”

Merită amintit că ultimele ediții YouTube Rewind, 2018 și 2019, au fost cel puțin problematice, nominalizările făcute atrăgând un veritabil tsunami de critici la adresa Google.

Pornind de la contextul sumbru al anului curent, renunțarea la actuala ediție YouTube Rewind a adus probabil un suflu de ușurare printre administratorii YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult