Google a dat în folosinţă un cablu submarin cu lungime record, acoperind o distanţă de 9000 km

01.07.2016
Google a dat în folosinţă un cablu submarin cu lungime record, acoperind o distanţă de 9000 km

Capabilă să preia până la 60 Tbps trafic de date, noua conexiune prin fibră optică între Statele Unite şi Japonia va îmbunătăţi vitezele de acces la internet în numeroase metropole de pe Continentul Asiatic şi nu numai.

Botezat „FASTER cable”, noul cablu de fibră porneşte de pe coasta de vest a Statelor Unite, conectând regiunile Los Angeles, San Francisco Bay, Portland, şi Seattle de marile oraşe din Japonia şi alte metropole asiatice.

Potrivit Google, capacitatea de 60 Tbps este mai mare decât a oricărui alt cablu de date submarin folosit în prezent. Pregătirea noului „FASTER cable” a început încă din anul 2014, Google lucrând în colaborare cu japonezii de la NEC Corporation. La acest proiect au mai participat şi giganţii telecom China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI and Singtel. Cu toate acestea, anumite segmente din magistrala de fibră optică sunt finanţate integral de către Google, cum ar fi porţiunea care conectează Japonia de Taiwan, cu o lăţime de bandă de până la 20 Tbps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult