Google a publicat filmuleţe time-lapse realizate din milioane de poze încărcare pe Flickr de utilizatori

19.05.2015

Lucrând împreună cu Google, o echipă de cercetători ai Universităţii din Washington au perfecţionat o nouă metodă pentru realizarea de filmuleţe time-lapse cu locaţii celebre, folosind colaje de imagini selecţionate din rândul milioanelor de poze publicate pe Flickr de utilizatori din lumea întreagă.

˝Am dezvoltat o nouă abordare pentru sintetizarea videoclipurilor time-lapse pentru repere turistice populare folosind colecţiile de poze încărcare de comunitate. Abordarea complet automatizată mizează pe cantitatea vastă de poze disponibile online.

Pentru început, luăm o selecţie de 86 milioane poze surprinzând diverse obiective din puncte de perspectivă des folosite. Următorul pas constă în sortarea pozelor în funcţie de data la care au fost obţinute şi încadrarea după o perspectivă de observare comună.

Pasul final constă în ajustarea aspectului fiecărei imaginii pentru a compensa diferenţele de iluminare şi reduce efectul de pâlpâire, filmuleţele time-lapse gata procesate luând aspectul unor secvenţe cursive, în care sunt evidenţiate schimbările de peisaj ce apar odată cu trecerea timpului.˝

Echipa de cercetători promite că va publica rezultatele studiilor desfăşurate, precum şi codul folosit pentru procesarea colajelor de imagini. Între timp, putem urmări colajele realizate până acum vizitând acest link.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult