Google adaugă funcţia „toilet finder” în aplicaţia Maps

Autor: Aurelian Mihai 17.11.2016
Google adaugă funcţia „toilet finder” în aplicaţia Maps

Problemă comună foarte multor oraşe, găsirea toaletelor publice va deveni mai puţin frustrantă cu ajutorul aplicaţiei Google Maps.

Vizând deocamdată doar India, o ţară unde 70% din gospodării nu dispun de toalete funcţionale, Google s-a aliat cu autorităţile locale pentru includerea unei funcţii în aplicaţia Maps care să permită descoperirea rapidă a celei mai apropiate toalete.

Potrivit presei locale, aproximativ 60% din populaţia de 1.2 miliarde locuitori a Indiei obişnuieşte să urineze şi să defecheze în spaţii publice, generând grave probleme de igienă.

Totuşi, rămâne de văzut în ce măsură va ajuta marcarea toaletelor publice în hărţile Google Maps, având în vedere că publicul ţintă este în general mai puţin educat şi cu posibilităţi financiare limitate pentru deţinerea unui smartphone conectat la internet.

Google Maps duce lucrurile puţin mai departe decât simpla marcare pe hartă a locaţiei toaletelor pubilce, din benzinării, mall-uri, spitale şi alte locuri, folosind comentariile lăsate de utilizatori pentru a semnala toaletele cu probleme de igienă sau nefuncţionale.

Tags: