Google adaugă informaţii relevante sub căutări prin Structured Snippets

24.09.2014
Google adaugă informaţii relevante sub căutări prin Structured Snippets

Google oferă acum mai multe informaţii despre subiectul pe care îl căutaţi, adăugând sub rezultate şi câteva detalii pe care le poţi revizui la o aruncare de privire. Noua funcţie se numeşte Structured Snippets şi poate să afişeze specificaţii tehnice pentru dispozitive electronice sau alte detalii relevante putând elimina nevoia de a accesa un anume site-uri precum Wikipedia doar pentru a consulta astfel de informaţii.

Aceasta a fost realizată printr-un parteneriat între echipele Google Research şi Web Search, care au creat algoritmi inteligenţi pentru colectarea de informaţii. Astfel, informaţiile sunt extrase automat din surse verificate şi adăugate sub primul link din lista de rezultatele din Google.

În funcţie de natura subiectului, pot fi afişate mai multe caracteristici importante. De exemplu, în cazul unei camere foto digitale vor fi afişate informaţii despre senzor, greutate şi mărimea display-ului, în timp ce o căutare despre personaje de benzi desenate vor apărea autorii care le-au creat, ediţia revistei  în care au debutat, şi alte detalii specifice.

Structured Snippets este deja activ pentru unii dintre utilizatori, însă asemeni tuturor actualizărilor unor servicii atât de răspândite precum Google, update-ul va fi lansat în valuri. În cazul în care nu vedeţi detaliile sub căutări, este posibil ca update-ul să ajungă şi la voi în următoarele zile. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult