Google activează sistemul de alerte AirTag pentru utilizatorii de Android

30.07.2023
Google activează sistemul de alerte AirTag pentru utilizatorii de Android

Folosite pentru a urmări pe ascuns deplasărilor altor persoane și chiar înlesnirea furturilor auto, dispozitivele AirTag clandestine vor putea fi semnalate și utilizatorilor de Android, după ce Google și Apple au decis să colaboreze pentru stoparea acestor practici.

Cu o simplă actualizare Play Store, dispozitivele Android de la versiunea 6.0 și până la Android 14 vor putea detecta și alerta utilizatorii atunci când un AirTag sau alt dispozitiv similar este scanat în mod repetat în raza conexiunii bluetooth, fără ca indicativul acestuia să fie asociat persoanei respective.

Devenite foarte populare, tag-urile bluetooth diferă mai degrabă prin numele companiei cu care sunt asociate, neexistând mari obstacole  care să împiedice detectarea acestora folosind telefoane cu Android, sau iOS.

Google AirTag

Foarte aproape de lansare, alternativa AirTag pentru utilizatorii de Android va suporta atât protocolul Bluetooth Low Energy dar și UWB (ultra-wide band), va dispune de un difuzor care poate fi declanșat de la distanță și anumite funcții care ar trebui să împiedice folosirea în mod abuziv.

Parte din mecanismul de alertare este si activarea unui sunet de alertare pe tracker-ul clandestin, chiar dacă acesta nu-ți este asociat ca și posesor. Ulterior, poți apropia AirTag-ul descoperit de telefonul tău pentru a vizualiza numărul unic de serie, care te-ar putea ajuta să afli contul iCloud cu care este asociat. Un alt ajutor din partea Apple și Google este opțiunea de a forța dezactivarea oricărui AirTag clandestin, blocând persoana care te urmărește din a mai primi date de localizare raportate de acesta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult