Google anunţă închiderea serviciului Cloud Print, în răspuns la cerea tot mai mică pentru materiale imprimate

Autor: Aurelian Mihai 25.11.2019
Google anunţă închiderea serviciului Cloud Print, în răspuns la cerea tot mai mică pentru materiale imprimate

Nu doar producătorii de imprimante resimt prăbuşirea cererii pentru conţinut printat pe suport de hârtie, Google anunţând retragerea serviciului Cloud Print începând cu data de 31 decembrie 2020.

Lansat în anul 2010, Google Cloud Prind propunea o modalitate comodă de a imprima pagini web şi poze direct din browserul Chrome, folosind orice imprimantă conectată la reţea şi compatibilă cu această tehnologie. Principalul avantaj este că driverul Cloud Print este disponibil pentru orice PC sau mobil ataşat unui cont Google şi apare listat ca opţiune de imprimantă în pagina Previzualizare tipărire a browserului Chrome, respectiv din aplicaţiile Gmail şi Google Docs.

Utilizatorii care aleg serviciul Cloud Prind nu mai sunt nevoiţi să instaleze drivere dedicate furnizate de producătorii echipamentelor. Şi cum acestea deseori nici nu există în versiuni de Android, iOS sau chiar pentru Windows 10, este de aşteptat ca multe imprimante de generaţie mai veche să fie trase pe linie moartă odată cu dispariţia acestei modalităţi de printare în reţea.

Google nu a dat o explicaţie oficială pentru retragerea serviciului Cloud Prind, însă răgazul de peste un an lăsat utilizatorilor ar trebui să ajute tranziţia mai uşoară la soluţii alternative de printare cloud, cu sau fără înlocuirea fizică a echipamentelor de imprimare.

 

Tags: