Google ar putea permite utilizatorilor să lase comentarii publice pentru rezultatele Google Search

19.11.2018
Google ar putea permite utilizatorilor să lase comentarii publice pentru rezultatele Google Search

Google ia în considerare introducerea pentru Google Search a unor funcţii specifice reţelelor de socializare, utilizatorii motorului de căutare urmând să aibă posibilitatea de lăsa comentarii chiar în listele cu rezultate.

Chiar dacă reţeaua Google+ a fost trecută la capitolul experimente eşuate şi abandonată, Google nu renunţă cu totul la ambiţiile pentru afirmare în sfera reţelelor de socializare. Încă neconfirmată, opţiunea pentru comentarii în listele cu rezultate Google Search s-ar afla deja la stadiu experimental.

Pentru început, opţiunea ar urma să apară doar în dreptul anumitor referinţe Google Search, cum ar fi competiţii sportive transmise în direct. La fel ca în reţelele de socializare, comentariile care primesc multe aprecieri din partea vizitatorilor vor fi evidenţiate în fruntea listei, dar utilizatorii vor putea seta şi filtrarea personalizată a mesajelor.

Din perspectiva Google, noua secţiune pentru comentarii are menirea de păstra utilizatorii în ecosistemul de servicii Google chiar şi după ce folosesc serviciile motorului de căutare. Spre exemplu, în loc să verifice scorul unui meci pe un site dedicat, vizitatorii ar putea găsi informaţia dorită chiar în pagina Google Search şi lua parte la schimburi de comentarii cu alte persoane interesate de acelaşi subiect. În tot acest timp, Google va genera venituri suplimentare prin afişări de reclame şi direcţionarea vizitatorilor către servicii conexe.

Din această „afacere”, cel mai mult de pierdut ar avea site-urile de sport, lăsate fără o parte din afişările generate de microbişti care revin în mod frecvent pentru a verifica scorurile meciurilor care îi interesează.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult