Google blochează redarea YouTube Picture-in-Picture fără cont premium pe iOS 14

19.09.2020
Google blochează redarea YouTube Picture-in-Picture fără cont premium pe iOS 14

Una dintre cele mai așteptate funcții din iOS 14 a fost Picture-in-Picture, capabilitatea care permite suprapunerea clipurilor video peste alte aplicații sau ascultarea sunetului acestora în fundal. Desigur, principalul motiv pentru care utilizatori ar fi folosit această funcționalitate ar fi fost pentru redarea YouTube din browser, însă Google nu pare să accepte acest lucru. Site-ul YouTube poate să recunoască conturile Premium și cele gratuite și blochează redarea în fundal.

Redarea în fundal funcționează pe iPadOS, dar nu pe iOS 14

Singura metodă simplă și legală de pe iOS pentru a reda YouTube în fundal era până acum abonamentul la YouTube Premium în aplicația nativă din App Store. Alte metode alternative precum redarea din browser sau redarea în alte feluri nu era posibilă. Utilizatorii au sperat însă că odată cu lansarea iOS 14, care permite modul de redare Picture-in-Picture, să poată face asta fără un abonament, direct din Safari. Alte clipuri de pe alte site-uri funcționează fără probleme, deci ar fi logic ca și cele de pe YouTube să funcționeze la fel.

Se pare însă că Google a gândit totul în avans și a realizat o verificare a contului în momentul în care încerci să redai în mod Picture-in-Picture sau în fundal. Astfel, dacă nu ești autentificat cu un cont YouTube Premium în browser, redarea se oprește imediat ce încerci să treci la o altă aplicație sau la ecranul principal al sistemului de operare.

Ciudat este însă faptul că modul Picture-in-Picture funcționează fără probleme pe conturi gratuite pe iPadOS și pe versiunea acestuia de browser Safari. Unul dintre motivele pentru care această funcționalitate este posibilă pe tablete este faptul că Apple marchează browser-ul de pe iPad drept unul de tip desktop, ID-ul său fiind identic cu cel de pe macOS. Astfel, redarea în fundal și în mod Picture-in-Picture este greu de blocat fără să o blochezi și pe computerele Mac.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult