Google Books este disponibil începând de astăzi şi în România

Google Books este disponibil începând de astăzi şi în România

De la lansarea sa şi până acum, magazinul digital Google Play le-a oferit utilizatorilor de telefoane şi tablete Android din România un acces limitat doar la magazinul de aplicaţii, celelalte secţiuni media fiind inaccesibile pe teritoriul ţării noastre. Google a făcut însă astăzi un pas înainte, Google Books devenind şi el disponibil pentru cumpărătorii români.

Magazinul de cărţi Google Books oferă un catalog cu peste 4 milioane de titluri, acestea fiind accesibile offline sau online atât în aplicaţiile dedicate pentru Android şi iOS, cât şi din cadrul interfeţei Web. Pe lângă posibilitatea achiziţiei şi stocării cloud, Google Books permite mai nou şi stocarea documentelor PDF sau a cărţilor în format EPUB din colecţia personală, în limita a 1000 de fişiere cu o dimensiune individuală maximă de 50 MB.

Începând de astăzi, utilizatorii din România pot achiziţiona şi ei cărţile preferate prin intermediul acestui serviciu. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul lansării secţiunii Books din App Store, cărţile în limba română sunt cam rare în acest moment, însă această situaţie probabil că se va corecta în timp pe măsură ce editurile locale vor începe să-şi ofere conţinutul şi aici. Ocazie cu care, sperăm, vom vedea şi nişte preţuri mai puţin piperate decât cele din prezent.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News