Google Calendar devine mai inteligent după achiziţia Timeful

05.05.2015
Google Calendar devine mai inteligent după achiziţia Timeful

Google a făcut o nouă achiziţie în rândul companiilor producătoare de software pentru smartphone-uri. Este vorba despre Timeful, o aplicaţie pentru iOS care se ocupă cu sugestii inteligente pentru umplerea golurilor din calendarul zilnic, bazat pe activităţi pe care doreşti să le faci, dar nu vrei să pierzi timpul găsind loc în program pentru ele de unul singur. Ei bine, capabilităţile Timeful vor fi integrate în curând în servicii Google.

Compania a făcut anunţul astăzi, dezvăluind că echipa Timeful va fi integrată în familia Google, urmând să lucreze exclusiv la aplicaţiile şi serviciile sale. Google Calendar a primit deja funcţii predictive, bazate pe mesajele primite şi trimise pe Gmail, adăugând automat întâlniri şi memo-uri în cazul în care acestea erau amintite, la ora, data şi locul corect, însă capabilităţile Timeful vor aduce o experienţă care necesită şi mai puţină interacţiune directă.

Timeful foloseşte calendarul, comportamentul şi nevoile utilizatorului pentru a prezice ce fel de activităţi urmează să facă. Aplicaţia are nevoie doar de câteva ghiduri precum „alergat de trei ori pe săptămână”, sau „sunat la bancă înainte de data x” şi va găsi automat loc în programul personal pentru acestea, folosind algoritmi inteligenţi pentru a prioritiza aceste activităţi. Planul este ca această tehnologie să fie integrată în servicii precum Inbox, Calendar şi Search, urmând ca diverse componente să ajungă şi în alte servicii Google.

Desigur, întrebarea care este în mintea tuturor este „ce se va întâmpla cu aplicaţia originală, pentru iOS?”. Deşi nu va fi retrasă din AppStore, aceasta nu va mai primi actualizări foarte des, accentul căzând pe serviciile principale Google. Acest lucru înseamnă şi că aplicaţia Timeful pentru Android nu va mai vedea lumina zilei. Aceasta era în dezvoltare în momentul achiziţiei şi urma să primească un beta public înainte de lansarea oficială. Probabil că utilizatorii de Android au totuşi cel mai mult de câştigat, întrucât funcţiile Timeful vor începe să apară în serviciile deja integrate în sistemul de operare fără să mai fie nevoiţi să folosească o aplicaţie separată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult