Google Drive introduce abonamentele anuale

22.12.2016
Google Drive introduce abonamentele anuale

Google a lansat noi planuri tarifare pentru închirierea de spaţiu de stocare pe serviciul Google Drive. Acestea pot fi încheiate pe un an întreg şi aduc reduceri de preţ de 17% faţă de plata lunară. Cele două noi abonamente sunt disponibile doar pentru cei care doresc să închirieze 100 sau 1 TB de spaţiu de stocare, însă chiar şi cu reducerea noii oferte, tot nu este cel mai ieftin serviciu de acest fel disponibil.

Pentru 100 GB pe Google Drive, Google cere 9,99 lei pe lună în acest moment, însă abonamentul pe un an întreg costă doar 99,99 lei. 1 TB este însă de cinci ori mai scump, atât lunar, cât şi anual, abonamentele fiind listate la 49,99 lei, respectic 499,99 lei. Comparativ cu Dropbox, care cere 8,25 euro pe lună pentru 1 TB şi cu OneDrive de la Microsoft, care include si abonament Office 365 la numai 79 de euro pe lună, preţurile Google sunt puţin cam piperate, în special având în vedere că abonamentul oferă doar spaţiu de stocare şi niciun alt beneficiu extra.

Abonamentele mai scumpe precum cele de 10, 20 sau 30 de TB încă nu oferă abonamente anuale, fiind limitate la plata lunară. Pentru 10 TB preţul este de 499 lei pe lună, 20 TB costă 999 lei pe lună, în timp ce pentru 30 TB, clienţii vor plăti 1.499 lei. Desigur, aceste abonamente nu sunt dedicate clienţilor de rând, probabil companiile beneficiind cel mai mult de pe urma lor.

În cazul în care sunteţi fani ai ecosistemului Google şi doriţi să aveţi totul legat de contul de Gmail, noile abonamente anuale vor oferi destulă flexibilitate şi destul spaţiu de stocare pentru utilizatorii fără prea multe pretenţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult