Google Drive – serviciu de stocare în nor, cu 5GB spaţiu gratuit

30.03.2012
Google Drive - serviciu de stocare în nor, cu 5GB spaţiu gratuit

Google pregăteşte lansarea propriului serviciu de stocare „în nor”, prezentat drept o alternativă la servicii ca Microsoft SkyDrive, DropBox şi Box.net.

Google Drive - serviciu de stocare “în nor”, cu 5GB spaţiu gratuit

Google Drive va pune la dispoziţia publicului 5 GB spaţiu de stocare gratuit şi facilităţi avansate pentru editarea documentelor stocate online, asigurate prin integrarea cu serviciul Google Docs.

Aplicaţia de sincronizare disponibilă în versiuni pentru sisteme Windows PC şi dispozitive Android asigură un set de facilităţi similar serviciului Dropbox, permiţând accesarea şi modificarea fişierelor de pe orice dispozitiv ataşat contului de utilizator. Fişierele modificate sunt sincronizate apoi în mod automat pentru toate dispozitivele conectate.

Datorită modului de operare a funcţiei de sincronizare, ce presupune un volum însemnat de trafic efectuat prin conexiunea la internet, Google recomandă limitarea folosirii serviciului Drive la conexiuni fără limită de trafic, cum sunt cele asigurate prin reţele Wi-Fi.

Potrivit zvonurilor, serviciul Google Drive va fi pus la dispoziţia publicului la începutul lunii aprilie, astfel că noi informaţii detaliate ar trebui să-şi facă apariţia în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult