Google Drive te ajută să schimbi telefonul iPhone cu unul bazat pe Android

14.12.2016
Google Drive te ajută să schimbi telefonul iPhone cu unul bazat pe Android

În ciuda rivalităţii între utilizatorii Apple iPhone şi Google Android, ambele tabere au avut în ultima vreme episoade în care grupuri mai mari sau mai mici de utilizatori au trecut la platforma rivală, dezamăgiţi de schimbările aduse sau, de lipsa acestora. Anticipând fenomenul, atât Google cât şi Apple pun la dispoziţie facilităţi care să înlesnească tranziţia utilizatorilor nou veniţi, în speranţa că vor acapara astfel mai mult din cota de piaţă a principalului rival.

Cel mai recent exemplu este serviciul Google Drive, care permite acum migrarea utilizatorilor iOS la Android în doar trei paşi simplu de parcurs.

Tot ce trebuie de făcut este să instalăm pe telefonul iPhone ultima verisiune Google Drive pentru iOS şi să accesăm opţiunea Backup din meniul Settings. Funcţia permite copierea automată a Agendei de Contacte, înregistrările din Calendar şi colecţia de poze în spaţiul de stocare online.

Odată achiziţionat telefonul cu Android, nu rămâne decât să ne autentificăm în aplicaţia Google Drive folosind acelaşi cont de utilizator, pentru a transfera datele salvate în memoria noului dispozitiv. Desigur, pentru ca totul să funcţioneze fără probleme este necesară prezenţă unei conexiuni rapide la internet şi fără limită de trafic, cum este reţeaua Wi-Fi.

Totuşi, serviciul oferit nu este complet, dintre fişierele transferate lipsind colecţia de melodii şi mesajele păstrate în aplicaţia iMessage. Mai mult, proaspeţii utilizatori de Android nu sunt întâmpinaţi cu o listă de aplicaţii iOS echivalente, descoperirea acestora rămânând o operaţiune destul de anevoioasă dacă dispozitivul ales nu este un telefon din noua serie Google Pixel, oferit împreună cu un utilitar specializat pentru migrarea datelor importante păstrate în memoria vechiului telefon iPhone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult