Google fotografiază deşertul de pe spatele unei cămile

09.10.2014
Google fotografiază deşertul de pe spatele unei cămile

Street View este o unealtă excelentă pentru cei care vor să exploreze lumea fără să părăsească confortul căminului, iar Google încearcă întotdeauna să exploreze cele mai interesante locuri de pe Pământ (şi nu numai). De exemplu, deşertul Liwa din Emiratele Arabe este acum înregistrat pe Google Maps în Street View cu ajutorul unei cămile.

În oraşe, Google alege să fotografieze străzile folosind maşini. În locurile greu accesibile, echipamentul de captură este ataşat de rucsace imense, iar în deşert, au ales să folosească o cămilă, atât pentru autenticitatea experienţei, cât şi pentru a nu deranja prea mult înfăţişarea deşertului. Turul deşertului este disponibil chiar acum în secţiunea „Views” din Google Maps şi oferă o experienţă unică.

Google a ţinut neapărat să specifice şi câteva informaţii despre cămila care a făcut acest lucru posibil. Aparent se numeşte Raffia şi este în vârstă de zece ani. Deşi nu a fost inclusă în imaginile capturate, umbra sa poate fi văzută în majoritatea acestora.

Google a realizat şi un clip de prezentare pentru deşertul Liwa, pe care l-am ataşat mai sus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult