Google Hangouts este disponibil acum din browser

18.08.2015
Google Hangouts este disponibil acum din browser

Hangouts este cel mai nou serviciu Google care a primit propriul său website cu funcţionalitate completă. Compania pare să încerce să combată astfel versiunea web a lui Facebook Messenger, care a primit un tratament similar lunile trecute. Cei care doresc să ţină legătura cu prietenii folosind Hangouts la computer fără să apeleze la telefon pot accesa acum hangouts.google.com.

Aplicaţia (sau serviciul) Hangouts este cel mai nou produs Google care se desparte de reţeaua de socializare Google+. Acesta păstrează particularităţile interfeţei din aplicaţia de Android, folosind o listă de conversaţii similară, meniuri contextuale pentru diverse funcţii, cât şi butoane uşor de folosit pentru a iniţializa apeluri de voce, apeluri video sau o conversaţie text. Pagina Google Hangouts este decorată cu fundaluri extrase de pe Google+, oferind o imagine diferită la fiecare reîmprospătare a paginii.

Google Hangouts nu a primit însă funcţionalitate nouă odată cu tranziţia pe web. În continuare poţi folosi aplicaţia de mobil sau chiar clientul integrat în Gmail pe web pentru a ţine legătura cu prietenii. Momentan Google trece printr-o perioadă de tranziţie sub o nouă conducere, deci nu este clar dacă toate aceste modificări au loc din această cauză sau dacă aceste planuri erau în mişcare de mai mult timp. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult