Google lansează Fast Pair, o nouă tehnologie care permite comutarea instantanee a căștilor wireless între dispozitivele conectate

22.07.2022
Google lansează Fast Pair, o nouă tehnologie care permite comutarea instantanee a căștilor wireless între dispozitivele conectate

Dispozitivele actualizate la cea mai recentă versiune de Android vor putea utiliza Fast Pair, o tehnologie care permite folosirea aceluiași set de căști wireless cu mai multe dispozitive Android, conexiunea putând „sări” de la un dispozitiv la altul fără timpi de așteptare incomozi, sau conectarea manuală cu noul dispozitiv.

Așa cum spune și numele, Fast Pair permite conexiunii audio să comute de la un dispozitiv la altul fără timpi de așteptare. Vestea și mai bună este că există deja dispozitive compatibile cu această tehnologie, cum ar fi seria de căști Pixel Buds Pro.

În esență, noua tehnologie de comutare preia procesul de comutare audio de la un dispozitiv la altul. Spre exemplu, căștile Pixel Buds Pro vor putea schimba instantaneu ieșirile audio, comutând între tabletă și smartphone pentru orice mic detaliu, fie că este vorba de notificarea sonoră a unei alerte, sau un apel audio în așteptare.

Dezavantajul este că dacă asculți muzică de pe un dispozitiv, dar ești conectat și la un al doilea, vei fi deranjat cu orice alerte sonore declanșate pe cel de-al doilea dispozitiv, pierzând astfel confortul de a asculta în mod neîntrerupt melodiile preferate.

Trebuie spus că o tehnologie similară exista deja și se numește Bluetooth Multipoint. Diferența este că în cazul accesoriilor bluetooth care suportă asocierea simultană cu mai multe dispozitive de redare, conexiunea nu poate funcționa cu mai multe dispozitive în paralel, sursa audio deja conectată neputând fi comutată instantaneu, spre exemplu, pentru redarea unui ton de alertă pe celălalt dispozitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult