Google lansează noi colecţii de imagini StreetView pentru a celebra centenarul Unirii

29.11.2018
Google lansează noi colecţii de imagini StreetView pentru a celebra centenarul Unirii

Şi Google celebrează aniversarea a 100 de ani de la unirea României, marcând evenimentul prin publicarea de noi imagini Street View şi galerii Google Earth dedicate României şi evenimentului centenar.

Lista cu destinaţiile StreetView accesibile vizitatorilor virtuali include acum şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. De asemenea, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia poate fi vizitată pe Google Maps. Alături de acestea, Google a publicat o colecţie Google Earth dedicată României. 

Inaugurat pe 20 mai 1929, Muzeul Unirii găzduieşte unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluţia din 1848 si Marea Unire din 1918 păstrate într-un muzeu până în prezent. Este vorba despre scrisorile lui Avram Iancu, 6 volume ce conţin Documentele Unirii de la 1 Decembrie 1918, eşarfele tricolore purtate de delegaţiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiş în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, precum şi biroul pe care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declaraţia de Independenţă a românilor cuprinşi în ţinuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar.

Sub denumirea Discover România, Google pune la dispoziţie o nouă colecţie Google Earth dedicată României, frumuseţilor acesteia şi momentelor care i-au marcat istoria. Sunt disponibile trei galerii: una dedicată frumuseţilor naturale (Delta Dunării, Cascada Bigar sau Vulcanii Noroioşi), a doua monumentelor construite de mâna omului (Castelul Bran, Castelul Peleş sau Cimitirul Vesel de la Săpânţa), iar cea de a treia unor moment importante din istoria românilor (Sala Unirii de la Alba Iulia, Piaţa Victoriei din Timişoara sau Cetatea Sarmisegetuza).

Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba iulia este un simbol al unităţii naţionale în care, la data de 15 octombrie 1922, s-a desfăşurat ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult