Google lansează VR Kit, o unealtă open-source pentru VR în browser

31.03.2016
Google lansează VR Kit, o unealtă open-source pentru VR în browser

Deşi toată lumea vorbeşte în ultima perioadă despre Oculus Rift, HTC Vive şi PlayStation VR, mai mult ca sigur că funcţionalitatea Cardboard de la Google va fi cea mai populară în următorii câţiva ani când vorbim despre realitate virtuală. După ce a integrat suport pentru VR în Google Street View şi YouTube, Google doreşte să ofere posibilitatea tuturor de a oferi experienţe în VR pe tot internetul. Astfel a apărut VR View, o unealtă care creează medii 3D din fotografii şi clipuri video în orice pagină web.

VR View poate fi uşor de integrat în site-uri folosind câteva linii de cod simple. Acestea adaugă posibilitatea de a integra în conţinut imagini de genul „photosphere” şi clipuri video la 360 de grade, compatibile cu browserele mobile. Odată accesat conţinutul, ecranul intră în modul cardboard, afişând două imagini a căror perspectivă este controlată prin mişcările dispozitivului. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să introducă telefonul într-un headset compatibil cu Cardboard. Cei care nu deţin un astfel de accesoriu pot opta să vadă conţinutul în mod normal, mişcările dispozitivului mişcând perspectiva pe întregul ecran.

Cu această ocazie, Google a adăugat în Cardboard SDK şi suport pentru iOS. Astfel, dezvoltatorii vor putea realiza conţinut pentru iOS mult mai uşor, oferind funcţii precum poziţionare 3D, sunet 3D şi alte astfel de funcţii foarte importante pentru VR. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult