Google Maps Live View, aplicația pentru navigare GPS în modul Street View, primește îmbunătățiri

02.10.2020
Google Maps Live View, aplicația pentru navigare GPS în modul Street View, primește îmbunătățiri

În modul tradiţional, setăm o adresă pe Google Maps şi apoi urmărim indicaţiile afişate pe ecran, depinzând de flerul fiecăruia dacă ajungem pe partea corectă a străzii, sau dacă nimerim măcar adresa aproximativă. Cu Google Maps Live View trebuie doar să privești prin ecranul telefonului ca printr-o fereastră virtuală, aplicația furnizând indicaţii vizuale ușor de urmărit.

Maps Live View, un Google Maps pentru pietoni

Cu fiecare nouă funcţionalitate adăugată, Google Maps a devenit un asistent de călătorie tot mai versatil. Cea mai recentă, Google Maps Live View, aduce indicaţii de orientare în mersul pe jos cu ajutorul realităţii augmentate.

Gândit pentru a fi cât mai simplu de folosit, sistemul îţi arată în ce direcţie să mergi cu ajutorul săgeţilor şi indicaţiilor suprapuse imaginilor prelevate de la serviciul Street View, în efect fiind ca și cum ai privi printr-o fereastră pe care apar toate indicațiile de care ai nevoie.

Cum funcţionează: alegi destinaţia, selectezi ca mijloc de călătorie mersul pe jos, iar apoi apeşi pe butonul albastru „Porniţi RA”. Se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicaţiile de navigaţie.

Serviciul Maps Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care exită imagistică Street View (inclusiv România).

Utilă mai ales la orientarea în modul „pieton”, noua opțiune substituie harta Google Maps cu imagini supraimpuse peste ceea ce vezi în realitate, complet cu indicații vizuale ușor de urmprit.

În curând, Google va extinde serviciul Live View pentru a include și repere turistice foarte populare, cum ar fi destinații turistice și alte locații des vizitate. Iar pentru situațiile în care tocmai ai ajuns într-o destinație nouă și încerci să te întâlnești cu un prieten sau o persoană de contact, Google Maps Live View permite trimiterea locației și navigarea asistată vizual, oferind instrucțiuni pas-cu-pas care să te ghideze spre locația de întâlnire. Singurul inconvenient pe care s-ar putea să îl remarci ar fi privirile nedumerite ale celorlalți trecători, în timp ce mergi pe trotuar privind ecranul telefonului ca printr-un ochean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult