Google Maps poate afișa acum și valoarea taxelor de drum, ajutându-te să alegi rute mai puțin costisitoare

15.06.2022
Google Maps poate afișa acum și valoarea taxelor de drum, ajutându-te să alegi rute mai puțin costisitoare

Google Maps anunța deja dacă ruta aleasă include și drumuri cu taxă (ex. poduri, segmente de autostradă, trecere cu bacul), însă nu-ți spunea și cât vei avea de plătit pentru a ajunge la destinație.

Preluând încă una dintre funcțiile Waze, Google Maps va putea afișa la planificarea rutei și costul adițional de suportat prin plata taxelor de drum, ajustate pentru tipul de autovehicul folosit și, eventual momentul din zi sau săptămână.

Ca și până acum, la setarea unei destinații în Google Maps aplicația va calcula multiple rute alternative, diferențiate prin criterii ușor de interpretat cum ar fi lungimea traseului și timpul estimat de călătorie. Noutatea pentru utilizatorii care doresc să facă economie este că pot diferenția traseele și după costul taxelor de drum. Spre exemplu, un traseu mai lung, dar fără segmente de drum cu taxă, ar putea fi mai prietenos cu buzunarul. Iar pentru traseele disponibile doar cu taxă de drum, utilizatorii vor putea aprecia dacă suma merită plătită.

Potrivit Google, noua funcție va afișa prețul estimat al taxei până la destinație chiar înainte de a începe să conduceți, informațiile fiind obținute direct de la autoritățile locale de taxare. Algoritmul care vă prezintă opțiunile rutiere și prețurile taxelor de drum influențează diferite variabile, cum ar fi dacă aveți sau nu un permis de taxare, care este ziua săptămânii, precum și cât se preconizează că va costa taxa de trecere la momentul traversării.

Noua funcționalitate este adăugată aplicație Maps pentru Android și iOS, valoarea taxelor de drum apărând pentru aproximativ 2.000 de drumuri cu taxă din Statele Unite, India, Japonia și Indonezia. Google precizează că și ale regiuni ale lumii vor fi suportate în viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult