Google Maps poate afişa de acum limita de viteză şi locaţii radar în modul de navigare

30.05.2019
Google Maps poate afişa de acum limita de viteză şi locaţii radar în modul de navigare

Waze nu mai este singura opţiune pentru recepţionarea alertelor de radar şi limite de viteze, Google anunţând introducerea avertizărilor pentru radare fixe şi mobile, respectiv limite de viteză, în aplicaţia Maps.

Mişcarea nu este chiar surprinzătoare, Google având deja în portofoliu serviciul Waze şi implicit, acces la sursele de informaţii folosite de acesta. Astfel, datele corectate de la utilizatorii Waze vor apărea şi în versiunile pentru iOS şi Android ale aplicaţiei Google Maps.

Alertele pentru limită de viteză apar în colţul de jos al ecranului, iar cele pentru radare fixe şi mobile (inclusiv cele cu monitorizare video), apar ca semne de avertizare plasate direct pe hartă.

Noile funcţii de alertare vor fi disponibile în 40 de ţări: Australia, Brazilia, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, India, Mexic, Rusia, Japonia, Andorra, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Iordania, Kuwait, Letonia, Lituania, Malta, Maroc, Namibia, Olanda, Norvegia, Oman, Polonia, Portugalia, Qatar, Arabia Saudită, Serbia, Slovacia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Tunisia, Zimbabwe şi România.

În anumite ţări, precum Franţa, Scoţia şi Germania, afişarea alertelor pentru locaţie radar este ilegală. Spre exemplu, în Franţa, echipajele de poliţie sunt autorizate să inspecteze telefoanele mobile ale şoferilor pentru prezenţa aplicaţiilor care oferă servicii interzise de alertare radar, dacă dispozitivele sunt instalate în suport pentru telefon şi folosite în trafic. Sancţiunile pornesc de la aplicarea de amenzi, până la suspendarea permisului de conducere şi confiscarea vehiculului.

În timp ce ambele platforme, iOS şi Android, pot recepţiona alerte din trafic, doar utilizatorii de Android pot raporta în sistem locaţii de radare fixe şi mobile.

Chiar dacă Google Maps i-a împrumutat una dintre cele mai apreciate funcţii, Waze rămâne în avantaj, utilizatorii săi primind în plus alerte în timp real pentru accidente în trafic, prezenţa semafoarelor cu monitorizare video şi alte pericole. Un alt dezavantaj pentru Google Maps, aplicaţia arată limita de viteză pe segmentul de drum dar nu şi viteza de deplasare măsurată în timp real folosind receptorul GPS al telefonului, utilă pentru evitarea la limită a locaţiilor radar.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult