Google Maps pregătește Immersive View, un nou mod de navigare care-ți permite să „zbori” desupra orașelor

11.05.2023
Google Maps pregătește Immersive View, un nou mod de navigare care-ți permite să „zbori” desupra orașelor

Google anunță activarea suportului Immersive View pentru utilizatorii Google Maps, noua opțiune pentru de navigare apărând mai întâi pentru locuitorii câtorva orașe din SUA, urmând a fi  extinsă și la unele capitale europene.

Funcția bazată pe realitate augmentată îți permite să navighezi spre locația selectată drept destinație ca și cum ai zbura peste străzi și intersecții. Astfel, te vei putea orienta mult mai ușor și descoperi punctele de interes din apropiere, cum ar fi cafenele, parcuri și locațiile de cazare, rotind telefonul ca și cum ecranul a fi o fereastră către destinația respectivă.

În mod obişnuit, traseul de urmat este redat pe o versiune dinamică a hărţilor Google Maps, care se roteşte în funcţie de direcţia în care ne deplasăm şi avansează pe baza coordonatelor de localizare stabilite cu ajutorul receptorului GPS. Fără repere vizuale directe, orientarea poate deveni confuză odată ce ajungi efectiv la destinația indicată. Astfel, Immersive View vine ca o soluție intermediară între hărțile Google Maps și imaginile Street View, de folosit atunci când ai nevoie să te orientezi rapid în locația vizitată.

Adaptată după modul de vizualizare prin satelit deja disponibil cu aplicația Google Earth, Immersive View te duce ceva mai aproape de nivelul străzii, ecranul devenind un fel de fereastră cu perspectivă la înălțime asupra destinației respective. Orientarea este asistată cu indicaţii care extind modul de vizualizare 3D a hărților Google, implicarea tehnologiilor de realitate augmentată și ceva animații pentru simularea unor detalii precum condițiile meteo și traficul auto contribuind la obținerea unei reprezentări fidele a locației respective.

Google precizează că navigarea Immersive View va fi disponibilă până la finalul acestui an în 15 orașe europene: Amsterdam, Berlin, Dublin, Florența, Las Vegas, Londra, Los Angeles, New York, Miami, Paris, Seattle, San Francisco, San Jose, Tokyo și Veneția. Deocamdată, noua funcționalitate este activată doar pentru câteva locații din SUA, urmând să fie extinsă și alte orașe importante, în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult