Google Maps primeşte opţiune pentru trasarea de rute accesibile persoanelor cu dizabilităţi

Autor: Aurelian Mihai 16.03.2018
Google Maps primeşte opţiune pentru trasarea de rute accesibile persoanelor cu dizabilităţi

Google a adăugat opţiunea „wheelchair accessible” în aplicaţia Google Maps. Aceasta permite optimizarea rutelor de tranzit în zonele marilor oraşe, ţinând cont de facilităţile oferite de mijloacele de transport în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, calcularea rutei de tranzit va ţine cont de factori cum ar fi prezenţa mijloacelor de transport cu rampă de acces pentru cărucioare şi lifturi la intrarea în staţiile de metrou.

Pentru folosirea acestei opţiuni  este necesar să introducem adresa dorită în Google Maps şi să folosim butonul „Directions”. De aici, alegem modul „Public Transportation” şi apoi folosim butonul „Options” pentru a bifa „wheelchair accesible”.

Deocamdată, noua opţiune de tranzit este adăugată doar pentru oraşele Londra, New York, Tokyo, Mexico City, Boston şi Sydney.

Simultan, Google a actualizat şi imaginile Street View pentru facilita planificarea în avans a traseului de călătorie, ţinând cont de potenţiale obstacole care nu sunt imediat aparente pe hărţile Google Maps.