A pierdut Google datele înregistrate despre utilizatorii Google Maps? Nici o grijă, dau asigurări oficialii companiei americane

28.05.2020
A pierdut Google datele înregistrate despre utilizatorii Google Maps? Nici o grijă, dau asigurări oficialii companiei americane

Ne place sau nu, oricine deține un telefon Android este monitorizat permanent de Google, istoricul deplasărilor apărând pe Google Maps Timeline, frumos ilustrat cu timpii de deplasare, staționare, poze obținute pe traseu și alte detalii relevante. Unii chiar folosesc această pagină pentru a ține evidența deplasărilor făcute, pentru ei înșiși sau o persoană apropiată căreia îi pot accesa contul de Google.

Pentru cei mai „atenți la detalii” dispariția subită a unei porțiuni nu tocmai mică din istoricul Google Timeline a dat motive de îngrijorare, mai ales dacă este vorba despre o persoană iubită față de care încrederea se măsoară în dovezi „concrete”.

Variind de la caz la caz, deplasările consemnate pe Timeline-ul Google au dispărut în calupuri măsurate în luni și chiar ani.

Din fericire pentru urmăritori și cei urmăriți, Google a venit rapid cu clarificări, oficialii companiei că dispariția parțială a rapoartelor pe Google Maps Timeline este o problemă temporară și reversibilă, cauzată de un bug manifestat în timpul unei actualizări software aplicată pe serverele Google. Aparent, datele respective au fost doar ascunse din Timeline, rămânând intacte în arhivele păstrate de Google.

„Am identificat o eroare în care unii utilizatori nu pot vedea unele date ale Istoricului locațiilor lor în Cronologie. Nu s-au pierdut date din istoricul locațiilor, acesta fiind în continuare înregistrat pentru utilizatorii care au acest serviciu bifat. în continuare. Suntem în proces de restabilire a vizibilității datelor Google Timeline pentru toți utilizatorii, reparațiile urmând să fie finalizate în următoarele două zile. ”

În timp ce pentru unii utilizatori, bug-ul confirmat de Google reprezintă doar un inconvenient, altfel stau lucrurile pentru companiile care folosesc Timeline-ul Google pentru a documenta deplasările angajaților (spre exemplu, în cadrul flotei auto), lipsa informațiilor împiedicând monitorizarea normală a angajaților. Vestea proastă pentru cei care au profitat de această „scăpare” pentru a face deplasări neautorizate este că abaterile comise vor ieși la iveală, în cele din urmă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult