Google Maps va putea afișa semafoarele și alte informații despre traseul selectat

06.04.2022
Google Maps va putea afișa semafoarele și alte informații despre traseul selectat

Utilă  mai ales celor care petrec mai mult timp urmărind ecranul telefonului decât semnele de circulație de pe marginea drumului, semafoarele vor apărea și pe hărțile Google Maps, iar acolo unde infrastructura rutieră este suficient de modernă va fi afișată chiar și culoarea în timp reală.

Folositoare pentru cei mai mulți dintre noi, afișarea semafoarelor pe hărțile Google Maps va permite planificarea în mai bună cunoștință de cauză a călătoriilor, luând în considerare și timpii de așteptare în plus, ce ar putea apărea pe traseele cu foarte multe semafoare.

În schimb, acolo unde este disponibilă, afișarea în timp real a culorii semaforului ar putea ajuta șoferii să-și ajusteze viteza de deplasare pentru a prinde verde „în cascadă”. Totuși, autoritățile din anumite regiuni ale lumii ar putea avea de obiectat. În funcție de modul în care semafoarele sunt sau nu sunt sincronizate pentru formarea acestor culoare „de verde”, șoferii ar putea fi motivați să conducă imprudent, depășind viteza legală.

Acolo unde este disponibilă, afișarea semafoarelor va fi adăugată în mod automat la informațiile uzuale privind nivelul de congestionare al arterelor rutiere, fără a fi nevoie de ajustări în setările Google Maps. Cât despre afișarea în timp real a culorii semaforului, această funcție este rezervată inițial doar pentru unele orașe din Statele Unite, rămânând de văzut dacă autoritățile europene vor permite accesarea acestor informații.

O altă informație deosebit de utilă mai ales pentru călătoriile în afara țării este sumarul drumurilor cu taxă, complet cu suma totală estimată de plată până la destinație.

Astfel, dacă costul estimat al călătoriei este prea mare, poți oricând bifa opțiunea pentru evitarea drumurilor cu taxă la calcularea rutei, Google Maps selectând rute alternative care favorizează drumurile secundare în locul autostrăzilor. Pentru început, afișarea valorii cumulate a taxelor de drum va fi disponibilă pentru utilizatorii Google Maps din Statele Unite, India, Japonia și Indonezia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult