Google măreşte limita de stocare pentru melodii în Play Music

Google măreşte limita de stocare pentru melodii în Play Music

Google Play Music este un serviciu foarte util. Nu numai că poate fi folosit pe post de player audio offline pe dispozitivele cu Android, dar poate să ofere acces la întreaga librărie de muzică a utilizatorului de oriunde. Acest lucru este posibil datorită capabilităţii de upload în cloud a fişierelor audio personale. Deşi limita de 20.000 de melodii nu era deloc restrictivă, Google a decis să ofere utilizatorilor şi mai mult spaţiu pentru muzică.

Partea cea mai bună este că upgrade-ul se face complet gratuit atât pentru utilizatorii vechi, care foloseau deja Google Play Music, cât şi pentru cei care abia acum se înscriu. Limita a fost ridicată la 50.000 de melodii care pot fi stocate pe serverele Google. Odată urcate, melodiile personale sunt disponibile pentru a fi redate printr-o conexiune la internet de pe orice dispozitiv. Google oferă acces la serviciul Play Music atât prin intermediul unui browser, cât şi prin intermediul aplicaţiilor omonime pentru Android şi iOS.

Foarte interesant esate faptul că Play Music este că nu separă conţinutul utilizatorilor de cel oferit de Google. În cazul în care doriţi să ascultaţi şi alte melodii decât cele pe care le deţineţi, puteţi adăuga în playlist-uri oricare dintre melodiile disponibile pentru cumpărare. Desigur, pentru această funcţionalitate este necesar un abonament lunar, care costă 30 de lei. În cazul în care nu sunteţi siguri de valoarea acestui serviciu plătit, Google oferă chiar şi o lună de acces gratis la funcţiile premium.

Pentru a urca întreaga colecţie  de muzică pe serverele Google, nu trebuie decât să aveţi instalat Google Chrome, să descărcaţi o extensie pentru Play Music şi să alegeţi de unde să extragă muzica. Există opţiunea de a alege foldere individuale sau de a folosi baza de date din iTunes.  Abonamentul Play Music elimină până şi noua limită extinsă de 50.000 de melodii ce pot fi urcate în cloud, deci dacă numărul fişierelor audio pe care le deţineţi depăşesc acest număr, probabil că ar trebui să luaţi acest lucru în considerare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult