Google Meet și Google Duo vor fi contopite într-un singur produs. Care va dispărea?

02.06.2022
Google Meet și Google Duo vor fi contopite într-un singur produs. Care va dispărea?

Nu este prima dată când gigantul american ia astfel de decizii, înainte de Google Meet și Google Duo existând YouTube Music și Google Play Music, doar unul existând și în ziua de astăzi.

Amuzant este că Google a fost aproape să închidă serviciul Google Duo, când părea că alternativa Google Meet îi va lua locul. Între timp, cele două au rămas să coexiste, deservind categorii de utilizatori cu așteptări și interese diferite. Doar dacă și aceștia ar fi știut exact cum anume intenționa Google să fie folosite cele două produse.

Pentru cine nu știe, Google Meet este soluția de video conferință super-avansată, destinată corporatiștilor și angajații acestora, care de voie sau de nevoie ajung să participe la ședințele ținute în spațiul virtual. În schimb, Google Duo este soluția pentru uz general, la care apelezi atunci când vrei doar să pornești un apel video unu-la-unu cu o persoană oarecare din agenda ta de contacte, fără complicații inutile cu link-uri de invitații pentru sesiuni de videoconferință.

Realizând că abordarea bazată pe două servicii cu nume diferite este contraproductivă, stârnind mai degrabă confuzie în rândul utilizatorilor, Google a decis să contopească cele două servicii într-un singur produs. În mod absolut predictibil, acesta va purta numele serviciului intens promovat de compania americană, Google Meet.

Cel puțin deocamdată, Google Duo nu va dispărea, aplicația coexistând pentru încă o vreme cu alternativa care-i va lua locul, în cele din urmă fiind pur și simplu redenumită folosind noul nume.

Cât despre aplicația Google Meet, aceasta va prelua pur și simplu modul de apelare simplificat al Google Duo, ca o alternativă la funcția de videoconferință. Odată acomodați cu noul format, utilizatorii au doar de câștigat, dezinstalând de pe telefon încă o aplicație devenită redundantă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult