Google permite în mod gratuit celor sub 18 ani să solicite eliminarea de poze din listele Google Search

31.10.2021
Google permite în mod gratuit celor sub 18 ani să solicite eliminarea de poze din listele Google Search
Foto: Shutterstock

Problema nu prea exista pentru generațiile de dinaintea erei internetului. Însă pentru oricine a atins vârsta adolescenței odată cu popularizarea dispozitivelor smartphone și a rețelelor de socializare, petrecerile „monstru” de dinainte de 18 ani au o cu totul altă semnificație.

Privilegiu rezervat până acum doar adulților, blocarea de la afișare în listele Google Search a conținutului incomod va fi de acum ușor accesibilă atât minorilor direct implicați, cât și aparținătorilor acestora.

Google a anunțat măsuri suplimentare pentru protejarea copiilor și adolescenților încă din luna august, permițând utilizatorilor de vârstă tânără să-și protejeze imaginea avută în mediul online.

Spre exemplu, YouTube activează în mod implicit notificările ”take a break” și cele de seară pentru utilizatorii înregistrați cu vârste între 13 și 17 ani, limitând vizibilitatea clipurilor video distribuite de pe conturile acestora.

Toate solicitările pentru îndepărtarea de conținut din listele Google Search sunt verificate manual de echipele de moderatori, doar solicitările legitime având șanse reale de a fi aprobate.

Odată ce solicitarea pentru îndepărtarea unei imagini a fost acceptată, aceasta nu va mai apărea la căutările inițiate de pe niciunul dintre serviciile Google, petenți primind o notificare confirmând înlăturarea informației respective.

„Credem că această schimbare le va oferi tinerilor mai mult control asupra amprentei lor digitale și asupra locurilor în care imaginile lor pot fi găsite în Căutare”, se spune în postarea companiei.

Cu toate acestea, imaginile care sunt eliminate din rezultatele căutării Google nu sunt complet eliminate de pe internet, avertizează Google. Dacă utilizatorii au nevoie de eliminarea completă a unei imagini online, Google recomandă utilizatorilor să contacteze webmasterul site-ului unde este găzduită imaginea pentru eliminare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult