Google Photos nu mai salvează automat pozele primite în aplicații de mesagerie instant

30.06.2020
Google Photos nu mai salvează automat pozele primite în aplicații de mesagerie instant

Google Photos dezactivează temporar funcția de backup automat al pozelor distribuite prin rețele de mesagerie instant, cum este WhatsApp și Facebook. Măsura are scopul de a economisi resursele infrastructurii globale de acces la internet, compensând traficul de date suplimentar generat de populația nevoită să lucreze remote, sau pur și simplu blocată în case de măsurile pentru carantină.

Google Photos, cu economie

„Datorită COVID-19, oamenii distribuie mai multe fotografii și videoclipuri. Pentru a conserva resursele infrastructurii de internet, backup-ul și sincronizarea au fost dezactivate pentru locațiile de pe dispozitive folosite de aplicații de mesagerie precum WhatsApp, Messages și Kik ”, se arată în mesajul de pe forumul comunității Google Photos.

Măsura suspendării funcție de backup automat vizează platformele WhatsApp, Messenger, Snapchat, Twitter, Facebook, Helo, Instagram, LINE, Messages și Viber. Modificarea operată este anunțată utilizatorilor cu un mesaj de notificare, cei care doresc neapărat să încarce pe Google Photos poze primite de la utilizatori ai platformelor de mesagerie trebuind să bifeze din nou directoarele de fișiere la care vor să aibă activă opțiunea de backup automat.

Pozele obținute folosind camera foto nu sunt afectate

Nu este afectat backup-ul automat al pozelor obținute cu camera foto și salvate în memoria locală a telefoanelor mobile. Măsura restricționării funcției de backup automat nu are efecte nici asupra suportului pentru stocare nelimitată a pozelor, încărcate folosind setări de calitate „recomandată”. Similar, utilizatorii pot încărca în continuare clipurile video filmate cu telefonul mobil, folosind setările de compresie preferate de Google.

Numărând peste 1 miliard de utilizatori, Google Photos este una dintre platformele cu cel mai mare impact asupra traficului de date la nivel global, rivalizând mari servicii de video streaming precum YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult