Google Photos nu va mai oferi stocare nelimitată pentru fotografiile utilizatorilor

12.11.2020
Google Photos nu va mai oferi stocare nelimitată pentru fotografiile utilizatorilor

Una dintre cele mai bune funcții din Google Photos, cea care a dus la creșterea popularității acestui serviciu al companiei, nu va mai fi disponibilă începând de anul viitor. Stocarea de fotografii și clipuri video nelimitată la calitate „înaltă” va fi scoasă din oferta de servicii oferită către utilizatorii serviciului. Data la care această capabilitate nu va mai fi disponibilă este 1 iunie 2020, moment în care fotografiile sau clipurile care ajung pe Photos vor începe să fie contorizate la comun cu fișierele din drive, atașamentele din Gmail și documentele din Docs.

Atenție! Nu este vorba despre stocarea nelimitată pe care o primeau utilizatorii de Google Pixel. Este vorba despre funcția din Google Photos pe care o puteau accesa toți utilizatorii serviciului. Indiferent dacă urcai fotografii de pe un telefon cu Android, cu iOS sau chiar de pe un computer personal, Google te lăsa să stochezi fotografii și clipuri nelimitate. Desigur, calitatea lor scădea puțin, însă nu destul cât să nu facă acest serviciu foarte util. Pentru pozele realizate cu telefonul și mici clipuri personale, era foarte util.

Google Photos va începe să contorizeze fotografiile utilizatorilor la comun cu Drive și Docs

Tot ce ai urcat pe Google Photos înainte de data de 1 iunie vor rămâne pe cont și nu vor fi contorizate la totalul de spațiu pe care îl ai disponibil în drive. Google oferă 15 GB gratis în cloud pentru toată lumea, iar pentru mulți dintre utilizatori, chiar dacă își vor stoca acolo fotografiile, nu va fi o problemă această limită de spațiu. Cei care depășesc însă 15 GB în total pe toate serviciile Google, vor trebui însă să apeleze la un abonament lunar care extinde spațiul de stocare.

via GIPHY

Decizia a fost luată de Google pentru că există acum o cerere mult mai mare pentru stocarea acestor fotografii decât era în 2015 când a fost lansat serviciul și capabilitatea de upload gratuit în cloud. Pentru a ajuta utilizatorii să își păstreze fotografiile într-un mod cât mai eficient, aplicația Google Photos primește o funcție care detectează automat fotografiile mișcate sau prea întunecate și sugerează ștergerea lor. Astfel, vei avea pe Google Photos doar fotografiile care merită păstrate, nu tot ce ai făcut vreodată cu telefonul.

Google se așteaptă ca peste 80% dintre utilizatori să nu aibă nevoie de stocare extra pe serviciile sale, pe lângă ceea ce oferă gratuit. Totuși, pentru doi euro pe lună, Google oferă abonamentul One de 100 GB stocare în cloud, așa că cei care chiar au nevoie de mai mult nu vor trebui să plătească sume foarte mari.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult