Google Photos pe steroizi – copiaza poze mai rapid cu Express, un nou serviciu Google

19.03.2019
Google Photos pe steroizi - copiaza poze mai rapid cu Express, un nou serviciu Google

Google Photos oferă în prezent două opţiuni pentru copiere poze de pe telefon: calitate originală în limita spaţiului alocat în contul Google Drive şi calitate înaltă, fără limită de spaţiu. Din păcate experienţa practică lasă de dorit, conexiunile Wi-Fi intermitente sau prea lente întârziind încărcarea albumelor cu poze şi clipuri video, în special.

Potrivit Google, chiar la o lună după ce au fost realizate, până la o treime din pozele aflate în memoria telefonului mobil nu ajung să fie copiate în contul Google Photos, riscând să fie pierdute dacă telefonul mobil este pierdut sau se defectează.

Propus ca o soluţie la problema cum salvezi poze de pe telefon prin conexiuni lente la internet, serviciul Google Express backup oferă o soluţie de compromis, asigurând copiere poze de pe telefon la rezoluţie redusă, asigurând că întreaga colecţie este salvată în spaţiul cloud, indiferent de calitatea conexiunii la internet. Mai târziu, dacă viteza conexiunii la internet permite reluarea procesului de backup, pozele salvate la caritate redusă pot fi înlocuite în spaţiul cloud cu versiunea originală, permiţând copiere poze de pe telefon pe PC fără pierderi de calitate.

Google a început testarea serviciului Express cu un număr redus de utilizatori Android care au instalată aplicaţia Google Photos, mai ales din regiunea Indiei. Potrivit companiei, o versiune actualizată a aplicaţiei Google Photos va fi distribuită chiar din această săptămână, oferind copiere poze de pe telefon mai rapidă şi cu mai puţine întreruperi.

În cele din urmă, opţiunea Express va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii Google Photos, asigurând că albumele cu poze nu mai ajung să fie pierdute dacă telefonul cu Android este înlocuit sau se defectează. Suplimentar, noua versiune Google Photos va include şi o setare Data Cap, ajutând o mai bună gestionare a traficului de date disponibil prin conexiunea de internet mobil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult