Google Photos va avea scurtătură dedicată pentru screenshoot-uri

22.07.2022
Google Photos va avea scurtătură dedicată pentru screenshoot-uri

Deși vine setat pentru a sincroniza automat în spațiul Cloud toate imaginile de pe telefon, Google Photos nu face diferența între poze obținute cu camera foto și banale capturi de ecran, screenshoot-urile apărând în același flux de conținut ca și pozele obișnuite.

Noua comandă rapidă este deja disponibilă pentru utilizatorii de Android ai aplicației Google Photos și funcționează după cum urmează: când apăsați lung pictograma aplicației, pe ecranul de pornire sau lista de aplicații, vei vedea un meniu pop-up cu mai multe comenzi rapide. – una dintre acestea este noua opțiuune  „Screenshots”.

Activarea comenzii rapide duce direct la secțiunea capturi de ecran, ignorând colecția de poze asociată contului Google Photos. Lista facilităților ducă și mai departe fiind adăugat un mod de filtrare care permite bifarea pozelor și clipurilor video dintr-o anumită zi.

Sub noua modalitate de organizare, capturile de ecran apar ca și cum ar fi într-un folder separat, ușurând foarte mult gestionarea și navigare ulterioară.

Putem doar presupune că adevăratele motive pentru schimbarea făcută de Google țin și de aspecte obiective, cum ar fi reticența utilizatorilor de a face capturi de ecran, anticipând că respectivele imagini vor fi imediat incluse în colecția de poze, astfel devenind mult mai vizibile și pentru persoane care nu fac parte neapărat din „audiența dorită”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult