Google Play Store va avea interfață optimizată pentru tablete

04.10.2022
Google Play Store va avea interfață optimizată pentru tablete

Google a anunțat încă din prima parte a anului că va îmbunătăți funcționarea Play Store pe dispozitive non-smartphone, mai întâi prin evidențierea a aplicațiilor optimizate pentru dispozitivul cu care te conectezi, iar acum și prin optimizări la nivel de interfață, ajutând utilizatorii de tablete.

Chiar dacă proliferarea telefoanelor cu ecrane mari nu au scos cu totul tabletele din ecuație, utilizatorii acestora se confruntă cu o penurie de aplicații bine optimizate, multe dintre selecțiile disponibile în Play Store venind cu interfață optimizată doar pentru smartphone, acest neajuns ar putea fi rezolvat de Google prin introducerea ui nou tab “Other devices” rezervat aplicațiilor non-smartphone, cum ar fi Smart TV-uri, dispozitive Chromebook, smartwatch-uri și tablete.

O altă modificare vizează chiar interfața Play Store, care va fi optimizată pentru folosirea mai eficientă a ecranelor de dimensiuni mari, cum sunt cele oferite de tablete. O parte din ajustările pregătite apar deja în cea mai recentă versiune a aplicației Play Store (32.5.16-21), chiar dacă nu sunt foarte tranșante. Butoanele sunt încă în partea stângă a ecranului, iar tab-urile și bara de căutare sunt tot la partea de sus. Logo-ul Google Play din stânga sus este afișat acum fără textul „Google Play”, iar butoanele selectate sunt închise într-un mic oval, nu o pastilă lungă. Secțiunea cu punctele PlayStore, notificările și butonul de profil sunt tot în partea dreapta-sus a ecranului.

Principala schimbare este modul în care este folosit spațiul de pe ecran, noua versiune de interfață reducând spațiile goale prin folosirea de butoane puțin mai mari și mai dispersate pe ecran.

Cu un aspect încă familiar, interfața optimizată pentru tablete ar putea debuta în forma finală cel mai târziu cu ocazia lansării viitoare tablete Pixel, așteptată pentru anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult