Google pregăteşte Play Pass pentru Android, cu acces la aplicaţii premium în schimbul unui abonament lunar

10.09.2019
Google pregăteşte Play Pass pentru Android, cu acces la aplicaţii premium în schimbul unui abonament lunar

Zvonit încă de acum câteva luni, noul serviciu pe bază de abonament pentru acces la aplicaţii de Android a fost confirmat de Google cu o postare pe Twitter.

Abonamentele Google Play Pass vor putea fi comandate direct din Play Store, tarifele pornind de la 4,99 dolari pe lună. În schimb, utilizatorii vor primi acces la jocuri şi aplicaţii premium oferite de către dezvoltatorii care au ales să participe la acest program.

Teoretic, Google Play pass va permite folosirea mult mai eficientă a banilor, abonaţii primind acces la potenţial mic de aplicaţii de Android disponibile în mod normal contra cost. Atât pentru Google, dar şi dezvoltatorii de aplicaţii care aleg să participe, serviciul Play Pass poate oferi o sursă constantă şi sigură de venituri. Din punct de vedere al utilizatorilor, aplicaţiile transformate din produse care pot fi achiziţionate printr o taxă unică plătită înainte de a fi convins de calitatea acestora în servicii de care te poţi folosi atât timp cât doreşti nu poate fi decât un lucru bun. Desigur utilizatorii vor avea în continuare posibilitatea să achiziţioneze pe de întregul aplicaţiile pe care doresc să le deţină permanent.

Interesant este că Google a ales să menţioneze existenţa acestui serviciu cu doar câteva ore înainte de startul evenimentului de lansare dedicat noii oferte iPhone. De altfel, Apple a anunţat încă din luna martie propriul serviciu pe bază de abonament cu acces la jocuri de iOS, botezat Apple Arcade.

Astfel putem specula că ambele companii vor dezvălui propriile variante de abonamente pentru acces la aplicaţii premium, mai multe detalii urmând să aflăm în cursul zilelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult