Google pregătește suport extins pentru sincronizarea dispozitivelor cu Android

13.08.2023
Google pregătește suport extins pentru sincronizarea dispozitivelor cu Android

Inspirat de funcționalitatea Continuity deja disponibilă utilizatorilor de iOS, Dezvoltatorul Android va îmbunătăți sincronizarea între dispozitivele asociate aceluiași cont Google.

Spre exemplu, utilizatorii vor putea prelua apelurile de telefonie folosind orice dispozitiv pe care îl au la îndemână, cum ar fi tableta cu Android, un smartwatch compatibil, sau chiar PC-ul. Atât timp cât ambele dispozitive sunt conectate la aceeași rețea locală. Iar dacă nu sunt, atunci vei beneficia de servicii mai puțin intensive în privința conexiunii de date, cum ar fi sincronizarea mesajelor SMS și alerte de notificare.

O altă noutate ar fi posibilitatea partajării conexiunii la internet (ex. a smartphone-ului prevăzut cu date mobile), fără a mai fi necesară activarea funcției Hotspot. În schimb, odată ce ai asociat un dispozitiv secundar (ex. tableta cu WiFi), conexiunea la internet va fi extinsă automat, dacă acesta este detectat în imediata apropiere și nu este conectat la o rețea WiFi .

Interesant este că funcționalitatea numită Call Switching va fi disponibilă și între dispozitive cu Android similare. Astfel, atât timp cât ai ambele telefoane asociate cu același cont Google vei putea primi pe telefonul personal notificare despre apelul solicitat pe telefonul de serviciu, putând răspunde de pe oricare dispozitiv se întâmplă să ai la îndemână. Spre comparație, utilizatorii iPhone nu pot prelua un apel recepționat pe un alt iPhone, ci doar pe dispozitive secundare precum tableta iPad, iMac și MacBook.

Încă neanunțată oficial, noua funcționalitate Android „Link Your Device” ar urma să apară în meniul Settings > Google > Devices & Sharing.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult