Google premiază vulnerabilităţile raportate cu şi mai mulţi bani

08.06.2013
Google premiază vulnerabilităţile raportate cu şi mai mulţi bani

Google a majorat recompensele în bani oferite specialiştilor în securitate şi hackeri care aleg să raporteze vulnerabilităţi de natură să afecteze securitatea serviciilor Gmail, Wallet şi conturi de utilizator Google.

Astfel, recompensa oferită pentru problemele semnalate la sistemul cross-site scripting responsabil cu gestionarea conturilor Google creşte de la 3133.7 dolari la 7500 dolari, iar recompensa pentru raportarea altor bug-uri în domenii sensibile ca serviciile Google Wallet şi Gmail este practic triplată, urcând de la 1337 la 5000 dolari. Raportarea problemelor de securitate grave, de natură să permită ocolirea sistemelor de autentificare şi furtul de informaţii din conturile utilizatorilor este de acum recompensată cu 7500 dolari.

Potrivit Google, programul de recompensare a vulnerabilităţilor descoperite în produsele şi serviciile companiei s-a dovedit a fi un real succes, ajutând la descoperirea mai multor bug-uri şi protejarea mai bună a utilizatorilor prin remedierea problemelor în timp util.

Google premiază vulnerabilităţile raportate cu şi mai mulţi bani

Început încă din anul 2010, programul bazat pe recrutarea de specialişti în securitate din afara companiei şi recompensarea acestora cu premii în bani pentru bug-urile şi deficienţele semnalate se bucură deja de un palmares bogat, cu mai mult de 1500 rapoarte validate pentru care Google a plătit recompense în valoare totală de 828000 dolari, unui număr de peste 250 persoane.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult