Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, pentru al doilea an consecutiv

Autor: Aurelian Mihai 01.04.2021
Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, pentru al doilea an consecutiv
foto: shutterstock.com

Ziua păcălelilor s-a amânat pentru anul 2021, iar apoi pentru 2022, Google luând această decizie din respect faţă de comunităţile care resimt efectele pandemiei COVID-19.

Oficialii companiei sunt de părere că nici acum nu este momentul pentru glume care ar putea fi ofensatoare pentru anumite persoane, evenimentele care ocupă prima pagină a marilor publicații fiind în continuare departe de atmosfera festivă a „zilei păcălelilor”. În plus răspândirea de informaţii false împachetate ca şi farse de 1 aprilie este mai degrabă periculoasă, ziua putând fi cu ușurință deturnată pentru campanii de dezinformare.

Astfel, 2021 este cel de-al treilea an după 2004 când Google se abține de la păcălelile de 1 aprilie.

Potrivit unei declaraţii oficiale, Google a decis să nu participe la ziua păcălelilor din respect față de eforturile susținute în lupta împotriva COVID-19, o grea provocare cu care mare parte din lume încă se confruntă.

Pentru moment, obiectivul Google rămâne cel de a ajuta oamenii și rezolvarea problemelor mai presante. Compania precizează că a oprit eforturile centralizate pentru campania April Fools Day, instruind angajaţii să-şi concentreze eforturile pe rezolvarea problemelor mai presante.

 

Este de aşteptat ca şi alte companii să anunţe decizii similare privind renunţarea la păcălelile de 1 aprilie, astfel încât să nu contribuie la starea de panică şi confuzie resimţită deja în anumite comunităţi din pricina răspândirii de Fake News.