Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, pentru al doilea an consecutiv

01.04.2021
Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, pentru al doilea an consecutiv
foto: shutterstock.com

Ziua păcălelilor s-a amânat pentru anul 2021, iar apoi pentru 2022, Google luând această decizie din respect faţă de comunităţile care resimt efectele pandemiei COVID-19.

Oficialii companiei sunt de părere că nici acum nu este momentul pentru glume care ar putea fi ofensatoare pentru anumite persoane, evenimentele care ocupă prima pagină a marilor publicații fiind în continuare departe de atmosfera festivă a „zilei păcălelilor”. În plus răspândirea de informaţii false împachetate ca şi farse de 1 aprilie este mai degrabă periculoasă, ziua putând fi cu ușurință deturnată pentru campanii de dezinformare.

Astfel, 2021 este cel de-al treilea an după 2004 când Google se abține de la păcălelile de 1 aprilie.

Potrivit unei declaraţii oficiale, Google a decis să nu participe la ziua păcălelilor din respect față de eforturile susținute în lupta împotriva COVID-19, o grea provocare cu care mare parte din lume încă se confruntă.

Pentru moment, obiectivul Google rămâne cel de a ajuta oamenii și rezolvarea problemelor mai presante. Compania precizează că a oprit eforturile centralizate pentru campania April Fools Day, instruind angajaţii să-şi concentreze eforturile pe rezolvarea problemelor mai presante.

 

Este de aşteptat ca şi alte companii să anunţe decizii similare privind renunţarea la păcălelile de 1 aprilie, astfel încât să nu contribuie la starea de panică şi confuzie resimţită deja în anumite comunităţi din pricina răspândirii de Fake News.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult