Google retrage de pe piață conturile gratuite G Suite Legacy: FOTC te ajută să beneficiezi în continuare de serviciile Google

04.02.2022
Google retrage de pe piață conturile gratuite G Suite Legacy: FOTC te ajută să beneficiezi în continuare de serviciile Google

Google a preluat toată atenția antreprenorilor când a anunțat, în urmă cu câteva zile, că serviciul gratuit office G Suite Legacy (cunoscut anterior ca Google Apps) va fi retras de pe piață la începutul lunii iulie a acestui an. Deși pe piață au mai existat zvonuri despre închiderea acestei versiuni office, decizia vine totuși ca o mare surpriză pentru antreprenori și companii. O lovitură și pentru departamentele de investiții. Cu toate acestea, există o modalitate de a atenua ramificațiile financiare ale migrării de la G Suite Legacy la Google Workspace.

Google Workspace, în versiunea actuală, este un produs diferit de predecesorul lui. Google și partenerii acestuia oferă acum soluții pentru migrarea la planuri Workspace precum Business Starter, Business Standard sau Business Plus, cu prețuri care variază de la 4,6 la 15,6 euro per utilizator per lună.

Ce au companiile de făcut pentru a beneficia în continuare de serviciile Google?

Numeroși utilizatori se bucurau și în prezent de varianta Legacy de la Google, deși opțiunea de a configura conturi Gmail cu domeniu propriu fără costuri nu mai este disponibilă din 2012.

Acești utilizatori business sunt acum obligați să facă upgrade-ul la abonamentele plătite Google Workspace pentru a se bucura în continuare de servicii. Transformarea conturilor G Suite legacy în Google Workspace va începe de la 1 mai 2022, urmând ca la 1 iulie 2022 să fie încheiată întreaga tranziție la Google Workspace. Dacă utilizatorii Legacy nu vor furniza până în acel punct date de facturare în consola Google Admin, conturile acestora vor fi suspendate în luna iulie.

Cum asigurați în continuare acces la aplicațiile Gmail, Drive sau Docs pentru conturile business?

Google a pregătit un discount pentru primele 12 luni pentru utilizatorii G Suite Legacy care își migrează conturile la Google Workspace pot obține reduceri pentru primele 12 luni. Însă această soluție nu este viabilă pentru multe dintre companiile care folosesc aceste aplicații, companii care se vor afla brusc în situația de a achita costurile pentru zeci sau sute de licențe.

Lucrul direct cu Google nu este însă singura soluție business pentru a transfera conturile din G Suite Legacy în varianta actuală Google Workspace. Partenerul Google Cloud FOTC a pregătit o ofertă avantajoasă și pe termen mai îndelungat pentru această migrare.

FOTC oferă companiilor condiții de trei ori mai avantajoase pentru trecerea la Google Workspace 

FOTC vine în sprijinul clienților Google Workspace pe piața din România și, prin urmare, oferă cele mai bune condiții posibile pentru trecerea la o opțiune plătită pentru aceste servicii. Fiecare caz este abordat individual și personalizat, așa că merită să aranjați o discuție absolut gratuită cu specialiștii FOTC pentru a decide cele mai bune opțiuni pentru companie și angajați.

Companiile cu mai mult de 10 conturi în G Suite Legacy vor beneficia cel mai mult de sprijinul unui partener Google Cloud, deoarece pot profita de reduceri de până la 50%, alături de alte reduceri pe termen lung. În timp ce reducerile oferite Google sunt valabile doar un an, FOTC are opțiunea de a le extinde la trei ani, ceea ce aduce companiilor economii uriașe în timp.

Programați o consultație individuală cu specialiștii FOTC

Apăsați aici pentru mai multe detalii și programați o consultație complet gratuită pentru a afla cea mai eficientă și personalizată manieră pentru trecerea la Google Workspace alături de FOTC, partenerul tău în călătoria spre Google Cloud.

Prin cooperarea cu FOTC, vi se garantează nu doar reduceri semnificative de costuri, dar și servicii și mentenanță în limba română. De asemenea, beneficiați de sprijinul tehnic și nu numai din partea unei echipe de specialiști care răspunde în cel mai scurt timp solicitărilor care survin.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult